Kako zmanjšate varnostna tveganja z rednimi posodobitvami programske opreme

Etični hekerji izpostavljajo, da je sprotno posodabljanje osnova kibernetske varnosti. Toda ali ste vedeli, da upravljanje varnostnih popravkov predstavlja od 10 do kar 30 odstotkov delovnih obremenitev sistemskega skrbnika?

Vsi vemo, da je za zaščito pred hekerskimi vdori in napadi ničelnega dne treba najprej zagotoviti sprotno posodabljanje operacijskih sistemov in aplikacij na končnih točkah. Vendar čeprav imajo podjetja zaradi neposodobljenih sistemov celo 54 odstotkov več škode kot zaradi napadov z ribarjenjem, informatiki največkrat nimajo časa za sprotno preverjanje vseh posodobitev. Enostavno so preobremenjeni z drugimi operativnimi nalogami, na primer s pomočjo uporabnikom ter uvajanjem novih informacijskih rešitev. Enako velja za notranje in zunanje IT-ekipe.

Poleg tega že majhna in srednja podjetja uporabljajo na desetine različnih aplikacij, ki jih je tako rekoč nemogoče sproti posodabljati. In uporaba mobilnih naprav ta problem samo še povečuje. Posledica je vse večja izpostavljenost ranljivostim, ki jih v IT-ekipah niti ne poznajo in se tudi ne zavedajo, kako jih zlonamerni akterji lahko izkoristijo.

Zaostanki pri posodobitvah ustvarjajo varnostne vrzeli

Posodabljanje ni samo varnostno in tehnično vprašanje. Vpliva na izvajanje poslovnih procesov, saj običajno prekine delo zaposlenih in povzroči zaustavitev kritičnih poslovnih aplikacij. Veliko podjetij zato odlaša s posodobitvami. Pri tem pa se ne zavedajo dovolj, kako močno so izpostavljena varnostnim tveganjem. Pred takšnimi tveganji jih ne more obvarovati niti najmočnejša zaščita za zaznavanje in odzivanje na kibernetske grožnje (EDR/XDR/NDR).

ESET PROTECT patches endpointsESET Vulnerability and Patch Management poenostavlja upravljanje ranljivosti in varnostnih popravkov na vseh končnih točkah v omrežju.

Varnostno posodabljanje kot rešitev na klik

Upravljanje z ranljivostmi in posodobitvami je doslej zahtevalo uporabo ločenih orodij. Njihova glavna pomanjkljivost je, da spremljajo samo popravke in posodobitve programske opreme. Nimajo pa informacij o ranljivostih v realnem času oziroma kako hudim ranljivostim so dejansko izpostavljeni uporabniki ne posodobljenih sistemov.

V podjetju ESET so združili informacije o ranljivostih, ki jih njegovi sistemi odkrivajo po vsem svetu z varnostnimi posodobitvami programske opreme. V platformo ESET PROTECT so vgradil integrirano upravljanje ranljivosti in popravkov ESET Vulnerability and Patch Management. Gre za popolnoma nov sloj zaščite, ki uporabnikom pomaga pri zagotavljanju varnostnih posodobitev za operacijske sisteme in aplikacije glede na kritičnost ranljivosti in izpostavljenosti. In kar najbolj navdušuje, rešitev deluje v oblaku in je popolnoma avtomatizirana. Posodabljanje operacijskih sistemov in programske opreme na končnih točkah odslej lahko dejansko izvedete – na klik!

ESET Vulnerability and Patch Management pregleda na tisoče aplikacij in različic operacijskih sistemov z zaznavanjem trenutno več kot 35.000 ranljivosti, katerih število iz dneva v dan raste.

Ali to res potrebujete?

Vsekakor! Gre za popolnoma nov sloj zaščite, ki pomaga pri zagotavljanju varnostnih posodobitev za operacijske sisteme in aplikacije glede na kritičnost ranljivosti in izpostavljenosti. S tem posledično zmanjša tveganja napadov ničelnega dne.

ESET Vulnerability and Patch Management pregleda na tisoče aplikacij in različic operacijskih sistemov z zaznavanjem trenutno več kot 35.000 ranljivosti, katerih število iz dneva v dan raste. Poleg tega ocenjuje varnostne grožnje in nujnost popravkov v operacijskih sistemih in aplikacijah za vseh računalnike in v strežnikih, ki se nahajajo v poslovnem računalniškem omrežju.

ESET PROTECT Cloud patchesESET Vulnerability and Patch Management kot del platforme ESET PROTECT ponuja integrirano upravljanje ranljivosti in popravkov preko osrednjega varnostno-nadzornega sistema ESET PROTECT Cloud.

Koristi za vašo  IT-ekipo

Nekatere končne točke je možno posodabljati sproti in samodejno. Na končnih točkah, kjer delujejo kritične poslovne aplikacije pa je običajno treba posodabljanje ustrezno načrtovati. Vendar še enkrat, ne gre samo za posodobitve, temveč tudi za ranljivosti. Zato je v vseh primerih nujno, da ima notranja ali zunanja IT-ekipa nadzor nad posodobitvami končnih točk. In to še posebej, ko gre za kritične ranljivosti, ki jih izkoriščajo kibernetski kriminalci.

Zmožnosti za avtomatizirano pregledovanje in širok nabor možnosti filtriranja omogočajo hitro prepoznavanje tveganj in osredotočanje na najpomembnejše varnostne težave.

ESET Vulnerability and Patch Management kot del platforme ESET PROTECT ponuja osrednje upravljanje ranljivosti in popravkov na vseh končnih točkah preko nadzornega sistema ESET PROTECT Cloud. S tem omogoča pravočasno odkrivanje in odpravljanje najnovejših ranljivosti ničelnega dne. Zmožnosti za avtomatizirano pregledovanje in širok nabor možnosti filtriranja omogočajo hitro prepoznavanje tveganj in osredotočanje na najpomembnejše varnostne težave. Podpora za samodejno in ročno posodabljanje ob tem zagotavlja, da so končne točke pravočasno posodobljene z najnovejšimi varnostnimi popravki, v skladu z varnostnimi politikami in načrti neprekinjenega poslovanja.

ESET Vulnerability and Patch Management je slovenskim kupcem na voljo v paketu ESET PROTECT Complete, in to brez dodatnih investicij.

Izboljšana kibernetska zaščita za majhna in srednja podjetja

ESET-ova rešitev za obvladovanje ranljivosti in varnostnih popravkov uresničuje želje majhnih in srednjih podjetij po preprostem in učinkovitem upravljanju posodobitev, hkrati pa zagotavlja optimalne popravke za vsako končno točko posebej.

V kolikor že imate licenco za ESET PROTECT Complete, vam bo nova zmožnost na voljo ob nadgradnji, in to brezplačno. Če pa se odločate za nakup ali podaljšanje licence za platformo ESET PROTECT, se vam vsekakor izplača nadaljevati s paketom ESET PROTECT Complete. Preko zmožnosti ESET Vulnerability and Patch Management pridobite višjo raven informacijske varnosti in večjo usklajenost z aktualnimi grožnjami, ki izkoriščajo varnostne vrzeli v vaših operacijskih sistemih in aplikacijah.