Kako odpraviti ovire za ženske v poklicih kibernetske varnosti

Sekcija za kibernetsko varnost, ki deluje v okviru Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS, skupaj z DIH Slovenije vabi na dogodek »Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi.«

Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi
Celotna IKT industrija se sooča s pomanjkanjem usposobljenega kadra in področje kibernetske varnosti ni izjema.

Dogodek »Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi« z brezplačno udeležbo bo potekal 29. marca 2023 med 13.00 in 15.30 uro v palači Gospodarske zbornice Slovenije. Kot so zapisali organizatorji, se enako kot celotna IKT-industrija tudi polje kibernetske varnosti sooča z velikim pomanjkanjem usposobljenega kadra. Delež žensk, ki delujejo na področju kibernetske varnosti, je izredno nizek in kot pravijo nesprejemljiv tako z vidika enakopravnosti kot neizkoriščenih priložnosti.

Delež žensk, ki delujejo na področju kibernetske varnosti, je izredno nizek in nesprejemljiv.

Na dogodku bodo nastopile Kristina Batistič, Ženske v kibernetski varnosti pri SeKV, dr. Aida Kamišalić Lafitić, državna sekretarka na Ministrstvu za digitalno prebrazbo, Nina Olesen, European Cyber Security Organisation, Alenka Glas, PRO.astec, dr. Nastja Cepak, CREAplus ter dr. Lili Nemec Zlatolas, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

V okviru dogodka bo potekala tudi okrogla miza, kjer bodo o ovirah za ženske v poklicih kibernetske varnosti razpravljale: Nika Jeršič, študentka na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, Gordana Kisilak, Huawei Technologies Ljubljana, mag. Katja Kraškovic, direktorica in dekanja, Gea College – Fakulteta za podjetništvo, Nataša Prvinšek Torlak, Digital School ter Ana Robnik, S&T Iskratel.

Več informacij o dogodku in prijava!