Kako varen je vaš službeni prenosnik na dopustu?

Kateri so ključni ukrepi za dopustniško uporabo službenih mobilnih naprav ter izboljšanje kibernetske varnosti organizacij v času dopustov in ob drugih odsotnostih zaposlenih. 

Kako varen je vaš službeni prenosnik na dopustu?

V Kibernitju smo v sodelovanju s petimi strokovnjaki za kibernetsko varnost oblikovali letak, ki je namenjen povečevanju ozaveščenosti med vodji in zaposlenimi, ki na dopustu ne morejo brez službenega prenosnika. Glavno sporočilo letaka je: “Če le morete, pustite službene naprave med dopustom - v službi.” To je namreč poleg večje varnosti organizacije dobro za počitek, odnose z bližnjimi ter krepitev ekipe v službi.

Prenesite letak (pdf)!

Primerjajte vašo zaščito in svoje vedenje

Letak povzema ključne ukrepe za varnost službenih računalnikov izza zidov poslovnega računalniškega omrežja. Ti obsegajo varnostne ukrepe za prenosnike in druge mobilne naprave, sistemske in organizacijske ukrepe ter varne vzorce obnašanja.

Lahko vam služi kot dobra praksa za preverjanje trenutnega stanja in napredka organizacije pri kibernetski varnosti – ali za primerjavo pri usmerjanju vlaganj v varno poslovanje.

Pravila igre so znana

Pri dopustniški rabi službenih prenosnikov veljajo enaka pravila glede varnega obnašanja, kot v času, ko ste na delovnem mestu. Pozornost na napade z ribarjenjem po e-pošti in spletnih straneh ter odpiranje sumljivih priponk v e-pošti ali datoteke na spletnih straneh ni odveč. Kibernetski kriminalci z vami ne bodo nič bolj prizanesljivi, če boste dopustniško razpoloženi.

Sodelujoči strokovnjaki za kibernetsko varnost

Podporniki letaka

Letaku so izrazili moralno ali finančno podporo:

Ali bi še kaj dodali?

V kolikor menite, da bi moral biti na seznamu še kakšen tehten ukrep, nam čimprej pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Letak z vašim znamčenjem

Letak je avtorsko delo. V kolikor želite uporabljati letak brez logotipov podpornikov ali z vašim logotipom, nam pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..