Picus poenostavil ponujanje simulacij kibernetskih vdorov in napadov

Podjetje Picus Security je ponudnikom upravljanih varnostnih storitev olajšalo izvajanje začetnih preverjanj stanja kibernetske varnosti z rešitvijo za simulacije kibernetskih vdorov in napadov.

Picus poenostavil ponujanje simulacij kibernetskih vdorov in napadov

Preverjanje varnosti s simulacijami vdorov in napadov je temeljni steber neprekinjenega upravljanja izpostavljenosti grožnjam. Ekipam za kibernetsko varnost pomaga razumeti, kako varnostne kontrole zagotavljajo obrambo organizacij pred najnovejšimi grožnjami, vključno z izsiljevalsko programsko opremo in naprednimi dolgotrajnimi grožnjami.

Rešitve za simuliranje vdorov in napadov ponudnikom upravljanih varnostnih storitev omogočajo oblikovanje dodatne ponudbe ter povečanje dobičkonosnosti strank. Pri Gartnerju na primer ocenjujejo, da uporaba orodij za preverjanje kibernetske varnosti ponudnikom varnostnih storitev zagotavlja več kot 5-odstotno povečanje števila novih poslov, zadržanje strank ter prodajo dodatnih storitev.

Prilagodljivi preizkusi – tudi z vidika licenčnine

Proizvajalec rešitev za simuliranje kibernetskih vdorov in napadov Picus Security je oblikoval nov partnerski program za ponudnike upravljanih varnostni storitev, ki ponudnikom poenostavlja začetek varnostnega preverjanja kibernetske zaščite njihovih strank. Program Picus Managed Security Services Provider ponudnikom zagotavlja visoko stopnjo prilagodljivosti, ki jo potrebujejo za hitro uvedbo samodejnih storitev potrjevanja in ustvarjanje novih stalnih prihodkov pri strankah z različnimi stopnjami kibernetske zrelosti.

»S tem novim programom ponudniki upravljanih storitev še nikoli niso tako preprosto dobili doslednih in natančnih vpogledov v preverjanje, ki so potrebni za izboljšanje varnostni pri strankah," je dejal Ryan Kunker, višji direktor kanalov in zavezništev družbe Picus Security. "Avtomatizirano varnostno potrjevanje, ki osvetljuje učinkovitost varnostnih kontrol, je za ponudnike izjemna priložnost, tako za izboljšanje varnostni njihovih strank kot tudi za prepoznavanje novih prodajnih priložnosti."

Novi partnerski program ponudnikom upravljanih varnostnih storitev omogoča enostavno začetno ovrednotenje učinkovitosti strankinih varnostnih kontrol s simulacijami napadov v resničnem svetu in nato razširitev preizkuševalnih programov za vzpostavitev rednega izvajanja varnostnih preverjanj.

Dodatna prednost Picusovega partnerskega programa je možnost intervalnega in stalnega licenciranja. Pri licenciranju na podlagi intervalov lahko ponudniki storitev kupijo kredite, s katerimi zagotovijo začetno varnostno preverjanje. V nadaljevanju, ko so stranke pripravljene okrepiti svoje sisteme kibernetske varnosti in povečati pogostost preverjanj, pa lahko preprosto preidejo na model neprekinjenega licenciranja.

Platforma Picus ob simulacijah groženj v realnem svetu ponuja odkrivanje sredstev in ranljivosti, kartiranje poti napada, inženiring odkrivanja kot kode in profiliranje groženj na podlagi umetne inteligence ter osrednji upravljavski portal za osrednje upravljanje storitev za več strank. Poleg preverjanja standardnih varnostnih kontrol pri strankah ponudniki storitve uporabljajo to platformo tudi za preizkušanje lastnih zaščitnih orodij, ki jih uporabljajo v varnostno operativnih centrih, vključno s sistemi SIEM.